Naast de klassieke radiologische opnamemogelijkheden zoals een panormamische radiografie en intra-orale radiografie beschikken de beide praktijken over een ConeBeam CT-toestel.

Dit toestel heeft 2 functies:

  • er kan een 3D analyse gemaakt worden van een deel van de kaak, waarbij dit na enkele seconden op het scherm verschijnt en er doorheen de kaak en de tanden kan worden "genavigeerd". Deze interactieve beelden geven een veel scherpere diagnose (tot 0.125 mm) dan de klassieke röntgenbeelden. Ook naar bestralingsdosis toe is deze nieuwe technologie veel performanter: er wordt slechts 6 % van de stralingsdosis toegediend in vergelijking met een 3D CT scanner in het ziekenhuis.
  • De tweede functie is een zeer scherpe panoramische opname, die we naar uw mailadres en naar dat van uw tandarts electronisch doorsturen.

3D analyses van de kaaksbeenstructeren en de tanden zijn onontbeerlijk geworden binnen de orale implantologie. Elke patiënt die met implantaten wordt behandeld, zal dan ook aan de hand van dergelijke beelden worden geanalyseerd. Via planning-software, kunt U hierbij ook perfect volgen wat de chirurg als behandeling zal voorstellen.